Thuis » Een nieuw seizoen van het legendarische “The Crown” staat online. Waarmee heeft deze serie het Britse volk geschokt?

Advertentie

Een nieuw seizoen van het legendarische “The Crown” staat online. Waarmee heeft deze serie het Britse volk geschokt?

Op Netflix ging het eerste deel van het laatste, zesde seizoen van de hitserie “The Crown”, gewijd aan de Britse koninklijke familie, in première. De show van Peter Morgan (“The Last King of Scotland”, “Frost vs. Nixon”) loopt sinds 2016 en heeft al meer dan vijftig afleveringen achter de rug. Wat je moet weten over de serie voordat je het laatste deel bekijkt, hoe de show de koninklijke familie beïnvloedde en wat Britse aristocraten denken over de “Crown” – in het materiaal “Lenta.ru”.

Wat is “The Crown”?
De serie “Crown” toont het leven van de Britse koninklijke familie sinds het huwelijk van koningin Elizabeth II en de hertog van Edinburgh Philip in 1947 en tot het begin van de XXI eeuw. Elk van de zes seizoenen van de serie gaat over een specifieke historische periode en de mijlpalen daarvan. Het eerste deel speelt zich af van 1947 tot 1955 en eindigt met het aftreden van Winston Churchill als premier van Groot-Brittannië en de beslissing van de zus van de koningin, prinses Margaret, om niet te trouwen met luchtmachtkolonel Peter Townsend.

Het tweede seizoen beslaat de periode van 1956 tot 1964 en omvat de Suez-crisis, die leidde tot het aftreden van premier Anthony Aiden, de geboorte van prins Andrew, hertog van York, het aftreden van premier Harold Macmillan als gevolg van het Profumo-schandaal

Dit vind je misschien ook leuk

Advertentie